Ontdek de Verborgen Pareltjes van het Eiland

Lanzarote, het adembenemende Canarische eiland dat bekend staat om zijn vulkanische landschappen en prachtige stranden, herbergt enkele goed bewaarde geheimen die buiten het bereik van de reguliere toeristische routes liggen. Als je verlangt naar een authentieke en rustige ervaring, verken dan deze geheime plekjes die Lanzarote tot een ware schatkamer maken.

1. Cueva de los Verdes: Een Ondergrondse Wereld

Diep onder de oppervlakte van Lanzarote ligt een verborgen schat – de Cueva de los Verdes. Deze indrukwekkende lavatunnel, ontstaan tijdens een vulkanische uitbarsting duizenden jaren geleden, biedt een fascinerende kijk op de kracht van Moeder Natuur. Verlichte gangen leiden je door een ondergrondse wereld van prachtige rotsformaties en ongekende akoestiek.

2. Papagayo Stranden: Verstopte Paradijzen

Terwijl de meeste bezoekers zich verzamelen op de drukkere stranden van Lanzarote, zijn de Papagayo Stranden een goed bewaard geheim in het zuiden van het eiland. Hier vind je afgelegen baaien met gouden zandstranden en kristalhelder water. Een oase van rust, perfect voor degenen die op zoek zijn naar een ongerepte en kalme omgeving.

3. Mirador del Río: Hemels Uitzicht

Voor een ongeëvenaard panoramisch uitzicht moet je naar de Mirador del Río. Dit architectonische meesterwerk van César Manrique biedt een adembenemend zicht op de kliffen van Famara en het naburige eiland La Graciosa. Een ideale plek voor contemplatie en het vastleggen van onvergetelijke herinneringen.

4. Charco de los Clicos: Het Groene Geheim

Het schilderachtige Charco de los Clicos, gelegen in het nationaal park Timanfaya, onthult een surrealistisch landschap. De groene lagune, omringd door zwarte vulkanische kustlijn, creëert een betoverende ambiance die je nergens anders op het eiland zult vinden.

5. Los Hervideros: Natuurspektakel aan de Kust

Langs de ruige westkust van Lanzarote ontdek je Los Hervideros, een natuurlijk fenomeen gevormd door de kracht van de oceaan tegen de vulkanische kliffen. Luister naar het opspattende water terwijl je geniet van de spectaculaire uitzichten op de Atlantische Oceaan.

6. Jardín de Cactus: Kunst in de Woestijn

In het hart van het vulkanische landschap bevindt zich de Jardín de Cactus, een meesterwerk van César Manrique. Deze cactustuin herbergt duizenden cactusvariëteiten en biedt een kleurrijk contrast met de omringende natuur. Een plek waar kunst en natuur harmonieus samenkomen.

7. Haría: Een Charmant Dorp in de Vallei van Palmen

Voor een vleugje traditioneel Canarisch leven bezoek je Haría, ook wel bekend als de “Vallei van de Duizend Palmen”. Witgekalkte huizen, schilderachtige straatjes en een wekelijkse kunstnijverheidsmarkt maken dit dorp een oase van authenticiteit te midden van het eiland.

Lanzarote’s geheime plekjes onthullen de ware ziel van het eiland, weg van de toeristische drukte. Laat je nieuwsgierigheid je leiden naar deze verborgen pareltjes en ontdek het onontdekte Lanzarote, waar avontuur en sereniteit hand in hand gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *