Klimaat van Lanzarote

Het hele jaar door lekker!

Lanzarote, een van de prachtige Canarische Eilanden, staat bekend om zijn aangename klimaat dat het hele jaar door aantrekkelijk is voor toeristen. Het eiland geniet van een subtropisch woestijnklimaat met milde temperaturen en weinig neerslag. Laten we eens kijken naar het klimaat van Lanzarote per maand.

Januari – Februari: In deze wintermaanden blijft het klimaat van Lanzarote mild en aangenaam. De gemiddelde dagtemperaturen schommelen rond de 18-20 graden Celsius, met koele nachten. Regenval is minimaal, waardoor het een populaire bestemming is voor degenen die de koude winter elders willen ontvluchten.

Maart – April: Het voorjaar op Lanzarote markeert een stijging van de temperaturen. Dagelijkse maximumtemperaturen liggen tussen 21-23 graden Celsius, en de zon begint aan kracht te winnen. Dit seizoen is ideaal voor het verkennen van het eiland, aangezien de natuur in bloei staat en de landschappen prachtig zijn.

Mei – Juni: De lente gaat over in de zomer, en de temperaturen stijgen gestaag. In mei en juni bereiken de dagelijkse maximumtemperaturen gemiddeld 24-26 graden Celsius. Dit is een perfecte tijd voor strandliefhebbers en watersporters, aangezien de zeewatertemperaturen ook aangenaam beginnen te worden.

Juli – Augustus: De zomer op Lanzarote is warm en zonnig. Juli en augustus zijn de warmste maanden, met dagelijkse maximumtemperaturen rond de 28-30 graden Celsius. Het is een uitstekende periode voor zonvakanties, maar het is belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken vanwege de intense zonnestraling.

September – Oktober: Herfst brengt verlichting van de zomerhitte, maar het weer blijft warm en aangenaam. Temperaturen liggen tussen 25-28 graden Celsius. Dit is een populaire periode voor reizigers die de drukte van de zomer willen vermijden en toch willen genieten van aangenaam weer.

November – December: Terwijl de winter nadert, blijven de temperaturen mild op Lanzarote. Dagelijkse maximumtemperaturen schommelen tussen 21-23 graden Celsius. Het eiland behoudt zijn aantrekkelijke klimaat, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor degenen die willen ontsnappen aan de koude winter elders.

Samengevat biedt het klimaat van Lanzarote gedurende het hele jaar een aangename omgeving voor verschillende activiteiten, of het nu gaat om het verkennen van de natuurlijke schoonheid, ontspannen op de stranden of genieten van watersporten.

Weer komende dagen

scroll/swipe door naar rechts…