Zeewatertemperatuur Lanzarote

De zeewatertemperatuur rondom Lanzarote, een van de prachtige eilanden van de Canarische archipel, vertoont gedurende het jaar enige variatie. Lanzarote, gelegen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika, geniet van een subtropisch klimaat, wat resulteert in milde temperaturen, zowel in de lucht als in het oceaanwater.

Temperatuur niet zichtbaar op de kaart ? Klik rechts boven en selecteer zeewatertemperatuur

December tot februari

In de wintermaanden, van december tot februari, daalt de zeewatertemperatuur gemiddeld tot ongeveer 18-19 graden Celsius. Hoewel dit voor sommigen nog steeds als comfortabel wordt beschouwd, kan het iets te fris zijn voor uitgebreide zwemsessies. Het weer op het eiland is over het algemeen mild en aangenaam tijdens deze periode, waardoor het een populaire bestemming blijft voor winterzonzoekers.

Maart tot april

Naarmate het voorjaar aanbreekt, stijgt de zeewatertemperatuur gestaag. In maart en april varieert het water tussen 18 en 20 graden Celsius, waardoor het meer uitnodigend wordt voor zwemmers en snorkelaars. De lente markeert ook het begin van het toeristenseizoen, aangezien de combinatie van aangename watertemperaturen en een mild klimaat op het vasteland van Lanzarote veel vakantiegangers aantrekt.

Juni tot september

Tijdens de zomermaanden, van juni tot september, bereikt de zeewatertemperatuur haar hoogtepunt, schommelend tussen 21 en 24 graden Celsius. Dit is de ideale tijd voor liefhebbers van wateractiviteiten, zoals zwemmen, duiken en zeilen. De warme zomerzon zorgt voor comfortabele omstandigheden in en uit het water, waardoor Lanzarote een paradijs wordt voor zonzoekers en liefhebbers van mariene avonturen.

Oktober tot november

In de herfstmaanden, van oktober tot november, begint de zeewatertemperatuur geleidelijk af te nemen, maar blijft nog steeds op een aangename 21 graden Celsius. Hoewel het aantal toeristen afneemt naarmate het herfstseizoen vordert, blijft Lanzarote een aantrekkelijke bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie met mild weer en aangename zeetemperaturen.

Kortom, het hele jaar door biedt Lanzarote een aantrekkelijke mix van zeewatertemperaturen, variërend van iets koeler in de winter tot warm en uitnodigend in de zomer, waardoor het een veelzijdige bestemming is voor liefhebbers van zon, zee en strand.