In de zomervakantie naar Lanzarote

De zonsverbrande rotsen gloeien in de ochtendmist, terwijl de oceaan zachtjes klotst tegen het zwarte zandstrand. De geur van zilte lucht en verse koffie vermengt zich met het geluid van meeuwen die boven ons scheren. Dit is Lanzarote, een vulkanisch paradijs waar de zomeravonturen wachten.

Een reis door maanlandschappen en wuivende palmen

Onze reis begon met een vlucht van vier uur, die ons van Nederland naar Arrecife bracht, de hoofdstad van Lanzarote. De huurauto leidde ons langs glooiende heuvels en bizarre rotsformaties, getuigen van het vulkanische verleden van het eiland. We stopten bij Timanfaya National Park, waar we over stomende kraters liepen en versteld stonden van de unieke geothermische energie.

De volgende dag verkenden we het noorden van het eiland. We bezochten de Jameos del Agua, een spectaculaire grot met een ondergronds meer en een concertzaal met perfecte akoestiek. In Haría bewonderden we de duizendjarige Cactussen Jardín, een oase van groen met adembenemende uitzichten.

Ontspannen op gouden stranden en azuurblauwe wateren

De middag bracht ons naar Playa Blanca, waar we genoten van de zon op het gouden zandstrand. De azuurblauwe oceaan was perfect voor een verkoelende duik, terwijl de kinderen zich vermaakten met het bouwen van zandkastelen. In de avond genoten we van verse vis en tapas in een gezellig restaurantje met uitzicht op de zonsondergang.

Avontuurlijke activiteiten en onvergetelijke ervaringen

Lanzarote heeft voor elk wat wils. We gingen surfen op de krachtige golven van Famara Beach, maakten een boottocht naar de idyllische Isla de Lobos en genoten van een wijnproeverij in La Geria, waar de druivenranken op vulkanische as groeien.

Een onvergetelijke afsluiting

Onze laatste dag brachten we door in Puerto del Carmen, de bruisende badplaats van Lanzarote. We slenterden langs de boulevard, bezochten de kleurrijke markt en genoten van een heerlijk ijsje op een terrasje. Met een voldaan gevoel namen we afscheid van dit magische eiland, met de belofte om terug te keren.

Lanzarote: een perfecte bestemming voor een onvergetelijke zomervakantie. Met zijn unieke landschappen, prachtige stranden, avontuurlijke activiteiten en ontspannen sfeer heeft dit vulkanische paradijs voor ieder wat wils.

Tips voor een onvergetelijke vakantie:

  • Huur een auto om het eiland op eigen tempo te verkennen.
  • Bezoek Timanfaya National Park en de Jameos del Agua.
  • Ontspan op de stranden van Playa Blanca of Puerto del Carmen.
  • Ga surfen, fietsen of wandelen in de prachtige natuur.
  • Proef de lokale keuken en geniet van de Canarische wijnen.

Lanzarote: waar dromen en avonturen samenkomen.

Populair in de zomer

Nieuw
Vanaf prijs p.p.  121

Genieten bij Hotel H10 Timanfaya Palace. All inclusive;Animatie;Luxe;Met zwembad;Adults only 

Nieuw
Vanaf prijs p.p.  832

Hotel Iberostar Selection Lanzarote Park is een 5 sterren accommodatie in Playa Blanca. Hotel scoort gemiddeld een 8.9 onder de bezoekers. Genoemde prijs is op basis van 8 dagen.

Nieuw
Vanaf prijs p.p.  906

Hotel Princesa Yaiza Suite Hotel Resort is een 5 sterren accommodatie in Playa Blanca. Hotel scoort gemiddeld een 8.9 onder de bezoekers. Genoemde prijs is op basis van 8 dagen.

Nieuw
Vanaf prijs p.p.  849

Hotel Barcelo Playa Blanca is een 4 sterren accommodatie in Playa Blanca. Hotel scoort gemiddeld een 7.7 onder de bezoekers. Genoemde prijs is op basis van 8 dagen.

Nieuw
Vanaf prijs p.p.  706

Mynd Yaiza is een 4 sterren accommodatie in Playa Blanca. Hotel scoort gemiddeld een 8.2 onder de bezoekers. Genoemde prijs is op basis van 8 dagen.

Nieuw
Vanaf prijs p.p.  708

Hotel H10 Rubicon Palace is een 5 sterren accommodatie in Playa Blanca. Hotel scoort gemiddeld een 7.5 onder de bezoekers. Genoemde prijs is op basis van 8 dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *